Arıcılık malzemeleri alışverişleriniz aynı gün kargolama ile sizlerle...
0 (533) 442 27 41
Sepetim    0 0,00TL
Sepete Henüz Ürün eklemediniz!

Blog Kategorileri

Ballı Bitkiler

2018-01-11 09:38:26 0 By: John Okunma Sayısı: 511

Arı otu (Faselya) : Faselya arı otu tohumu şimal ABD kökenlidir. Yükseltinin düşük olduğu yerlerde yetişmektedir. Kumlu, killi, taşlık topraklarda yetiştirilmesi daha kolaydır. Sulak arazilerden daha güzel verim alınmaktadır. Araziler sulak değilse sulama yapılması gerekmektedir. Çiçeklenme süresi 1,5-2 aylıktır. 
Arıcılık malzemelerinden arıotu (faselya) nektar verimi açısından oldukça iyi bir bitki olup hektar başına verimi 50 ila 70 kg içinde değişiklik göstermektedir. Ekim dönemi olarak ilkbahar, yaz ve güz mevsimlerinde yapılmaktadır. Güz mevsimlerinde ekimi akdeniz bölgesinde yani sıcak bölgelerde yapılabilmektedir.
Karabuğday Tohumu: Karabuğday tohumu ilkbahar donları geçtikten sonra yapılması gereken kıraç toprakta da yetişebilen bir bitkidir. Karabuğday sıcak, kuru ya da soğuk nemli havalarda yüksek oranda nektar salgılamaktadır.
Karabuğday tohumu ekimi yapıldıktan otuz beş kırk gün içinde çiçeklenmeye başlar. Kumlu topraklarda iyi yetişmektedir. Patates, baklagil, hububat yetiştirilen yerlerde ekim yapıldıktan sonrasında yerine ekilirse güzel gelişim göstermektedir. Gübreleme yapıldığında daha güzel verim alındığı bilinmektedir. Bir hektarlık alanda yetmiş ila doksan kilogram verim alınabilmektedir. Bal arıları bigün içinde üç ila dört kilogram kovana bal getirebilmektedir. Balın rengi koyudur.
Ayçiçeği: Ayçiçeği her yıl ekilmesi gereken tek yıllık bitkilerden birisidir.2,5 ay ila 5 ay içinde gelişim göstermektedir. Ayçiçeğinin çapı altmış santimetrelere kadar ulaşabilmektedir. Mevsime gore bir ila dört sıra çiçek açabilmektedir. Ayçiçeği ekimi yapılmış olduktan sonrasında altmış ila seksen gün içinde çiçek açmaktadır. Bal arıları bir hektardan averaj kırk kilo bal toplamaktadır. Mevsim süresince bir kovan üç ila on beş kilogram bal özü toplayabilmektedir

Yorumlar

Yorum yaz

 Türkiye’nin en büyük Arıcılık malzemeleri web sitesine hoş geldiniz.Firmamız  siz değerli arıcıların tüm ihtiyacı olan arıcılık malzemelerini satmaktadır. Firmamız bünyesinde görev alan arıcı personelimiz bilgi konusunda da müşterilerimize destek vermektedir.

text_heading

Mağaza Bilgilerimiz

Atatürk Cad. Hıncal Apt. 21/A
Odunpazarı - Eskişehir

0 533 442 27 41

0 533 442 27 41