Arıcılık malzemeleri alışverişleriniz aynı gün kargolama ile sizlerle...
0 (533) 442 27 41
Sepetim    0 0,00TL
Sepete Henüz Ürün eklemediniz!

Blog Kategorileri

Avrupa Yavru Çürüğü Hastalığının Klinik Belirtileri

2017-11-20 10:40:20 0 By: John Okunma Sayısı: 508


     Minik canlı arılar için bakım ve beslenme önemli yer teşkil etmektedir. Arıcının titiz olması, arıcılık malzemelerinin hijyen olmasına dikkat etmesi, arıyı düzenli bir şekilde kontrol etmesi mühim konulardır. Arıyı ve arıcıyı tehdit eden birçok bakteri bulunmakta ve ortaya çıkabilecek hastalıklar olumsuz etkiler doğurabilecek niteliktedir. Örneğin Avrupa yavru çürüklüğü hastalığı arıyı tehdit edebilir ve arıcı tarafından fark edilmelidir.

   Hastalığın klinik belirtileri 2 ana bölüm halinde kategoriye ayrılabilir. Bunlardan birincisi kolonide görülen belirtilerdir. Kuvvetli olan kolonilerde henüz yeni oluşan bir bulaşma, ölen ya da hastalık belirtilerini gösteren larvaların pup dönemine geçmeden kovandan atılmasıyla ortadan kalkabilir. Eğer hastalık başlangıçta fark edilmez ise hasta olan larvalar pup dönemine geçerken etmenleri göz içine atarlar. Bu durum da hastalığın kısa sürede yayılmasına sebep olmaktadır. Hastalıklı olan arıcılık malzemelerinden kovanlarda canlı, istekli çalışan ergin arılarda şaşkınlık, tembellik ve isteksizlik göze çarpar. Hastalığın tüm döneminde kovan önüne atılmış ölü yavrulara rastlanır.

  İkinci kategori ise yavrulu peteklerde görülen belirtilerdir. Bu belirtilerde yavru gözleri bozulmuş ve mühürler de delinmiştir. Ölümler genellikle mühürlenmemiş gözlerde görülür ve ölü larvaların rengi donuk beyazdan sarıya, sarıdan kahverengiye ve de son olarak siyaha dönüşür. Ölen larvalar önce yumuşak ve sulu bir görünümü sonra da hamur kıvamını alırlar. Çürüyen larvalarda ise kesinlikle yapışma ve uzama yoktur. Ergin arılar gözleri kolayca temizleyebilirler ve çürüyen larvalarda kokmuş et kokusu hissedilir.

Yorumlar

Yorum yaz

 Türkiye’nin en büyük Arıcılık malzemeleri web sitesine hoş geldiniz.Firmamız  siz değerli arıcıların tüm ihtiyacı olan arıcılık malzemelerini satmaktadır. Firmamız bünyesinde görev alan arıcı personelimiz bilgi konusunda da müşterilerimize destek vermektedir.

text_heading

Mağaza Bilgilerimiz

Atatürk Cad. Hıncal Apt. 21/A
Odunpazarı - Eskişehir

0 533 442 27 41

0 533 442 27 41