Arıcılık malzemeleri alışverişleriniz aynı gün kargolama ile sizlerle...
0 (533) 442 27 41
Sepetim    0 0,00TL
Sepete Henüz Ürün eklemediniz!

Blog Kategorileri

Arıların Beslenmesi

2017-11-16 10:31:38 0 By: John Okunma Sayısı: 383

  

  Arıcılıkta arıların doğru beslenmesi, arıcılık malzemelerinin doğru kullanılması ve hastalıklara karşı bilinç önemlidir. Arı beslenmesinde kullanılacak ve yararlanılacak olan yemler, arıların doğal bir gıdası olan polen, bal ve su karışımlarına yakın bileşimler olmalıdır. Bunun için ise gerekenler, bal yerine şeker, polen yerine de süt tozu veya yağsız soya unu ile temiz su kullanımı olabilir. Arıların normal fonksiyonları için bu gıdalar yeterli olacaktır. Bu maddelerle hazırlanan farklı formüller kolonilere ek gıda olarak verilir.

   Arıların beslenme sebepleri bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak; gıdalarının yetersiz olduğu zamanlarda ek gıdaya ihtiyaç duyabilirler. Ana arıyı yumurtlamaya teşvik için ve hastalıklar ile mücadelede ilaçların kolayca arılara verilebilmesi için beslenme önemlidir. Ayrıca koloni gelişme hızını arttırmak için de ek gıda etkili bir yöntemdir. Bunların yanında ise yemlerde dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır. Yem formülleri mevsime ve bulunulan coğrafi bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Hatta ülkelerce de farklılık söz konusudur.  Özellikle şuruplardaki su oranı mevsimlere göre farklılık gösterir. İlkbaharda mevsiminde minik canlı arıların yavru beslemek için fazla miktarda su taşıma durumunda olduklarında bu mevsimde verilen şuruplar sonbaharda verilenlere nazaran daha yüksek oranda su ihtiva etmelidir. Arıların hastalığa yakalanmaması için de kullanılan arıcılık malzemelerinin temizliğine önem verilip arının gözlemlenmesi ihmal edilmemesi gerekir.

   Arılara verilecek olan şuruplar temiz su ile yapılır ve bunun için suyun kaynatılması gerekir. Bu kaynatılan suyun da soğuması beklenir ve ılık suya şeker veya bal eklenir. Koloni miktarına göre hazırlanan şurup ilaçlara katılır.

Yorumlar

Yorum yaz

 Türkiye’nin en büyük Arıcılık malzemeleri web sitesine hoş geldiniz.Firmamız  siz değerli arıcıların tüm ihtiyacı olan arıcılık malzemelerini satmaktadır. Firmamız bünyesinde görev alan arıcı personelimiz bilgi konusunda da müşterilerimize destek vermektedir.

text_heading

Mağaza Bilgilerimiz

Atatürk Cad. Hıncal Apt. 21/A
Odunpazarı - Eskişehir

0 533 442 27 41

0 533 442 27 41